Ιστορικό

Ο Σύλλογος Γυναικών Σερίφου Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ιδρύθηκε το 2002. Σαν σκοπό του έχει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη και διατήρηση δεσμών μεταξύ των γυναικών της Σερίφου, καθώς και η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης ανάμεσά τους, την διάδοση και διάσωση των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, καθώς και την γενικότερη προβολή του νησιού και των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών του και της ιστορίας του.

Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει όλες μας να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος από τους πιο πάνω αναφερόμενους σκοπούς του Συλλόγου μας. Καθιερωμένες πια εκδηλώσεις είναι η κοπή της πίτας μας μαζί με χοροεσπερίδα, την διοργάνωση της Καπετανίας (ενός παλιού αποκριάτικου εθίμου της Σερίφου) την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Γιορτή την ημέρα της γυναίκας, την διοργάνωση παζαριού παραδοσιακών προϊόντων   συνήθως το δεύτερο σαββατοκύριακο του Αυγούστου στον χώρο του γραφείου μας και τέλος την διοργάνωση εκδρομών .

Εκτός από όλες τις πιο πάνω αναφερόμενες εκδηλώσεις ο σύλλογός μας έχει οργανώσει ομιλίες με θέμα την θέση της γυναίκας στην Σέριφο από τα παλιά χρόνια έως σήμερα. Έχουμε διοργανώσει επίσης φεστιβάλ παιδικής   ζωγραφικής, παραστάσεις με κλόουν για τα παιδιά που μένουν μόνιμα τον χειμώνα στην Σέριφο. Επίσης σαν Σύλλογος συμμετέχουμε ενεργά κάθε χρόνο και από την αρχή της δημιουργίας του στο Φεστιβάλ Τσελεμεντέ στην Σίφνο και σε όλες τις διημερίδες των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων.

Από το 2010 ο Σύλλογος δημιούργησε χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών και συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων συλλόγων και κάθε Καλοκαίρι διοργανώνει παράσταση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στα Newsletter του Συλλόγου μας για να σας ενημερώνουμε για τα νέα και τις εκδηλώσεις μας

Σύλλογος Γυναικών Σερίφου "Ανδρομέδα"

Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου "Ανδρομέδα" συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε στην σελίδα επικοινωνίας.

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων